Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio na službenom putu

Diplomat oslobođen nakon incidenta u avionu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomat iz Katara koji je izazvao sigurnosni izgred na letu United Airlinesa u srijedu navečer, oslobođen je, objavila je u glasnogovornica katarskog veleposlanstva u Washingtonu.

Riječ je o Mohammedu Al-Madadiju, trećem tajniku veleposlanstva, rekla je glasnogovornica Alison Bradley. Na letu United Airlinesa 663 iz Washingtona za Denver, Al-Madadi se zadržao sumnjivo dugo u nužniku. Kad su ga službenici sigurnosti upitali za razlog, rekao je da je 'pokušao zapaliti svoje cipele', što je shvaćeno kao aluzija na tzv. 'bombaša s cipelom' Richarda Reida, koji je 2003. pokušao raznijeti zrakoplov American Airlinesa s eksplozivom u tenisicama, izvijestio je ABC News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

Al-Madadi je možda pušio u nužniku, kršeći sigurnosne propise, a kada se suočio sa službenicima sigurnosti u zrakoplovu, napravio je komentar koji je protumačen kao prijetnja, rekli su američki dužnosnici. Al-Madadi je bio na službenom putu iz Washingtona za Denver i pozvao se na diplomatski imunitet, kazali su dužnosnici, govoreći pod uvjetom da ostanu neimenovani. Glasnogovornica Bradley je odbila potvrditi detalje incidenta.

>> Opaskom o paljenju 'bombe u cipeli' diplomat izazvao izgred u avionu

'Mi još radimo s vlastima da bi u cijelosti razumjeli što se dogodilo', rekla je ona. Zapovjedništvo obrane zračnog prostora SAD-a (NAADC) poslalo je dva borbena zrakoplova F-16 da prate Unitedov zrakoplov do zračne luke Denver International. Vlasti su nakon slijetanja pretražile zrakoplov i nisu našle ništa sumnjivo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene