Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im doživotni zatvor

Dijete umrlo jer ga je majka samo dojila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuskom paru vegana čije je dijete umrlo zbog neuhranjenosti, prijeti doživotna kazna zatvora.

Sergine i Joel Le Moaligou pojavili su se jutros na sudu u francuskom gradu Amiensu zbog optužbe da su zanemarivali svoju 11-mjesečnu kćer koja je umrla zbog nedostatka vitamina. Naime, bračni par je prešao na vegansku prehranu nakon što su pogledali dokumentarac o klanju krava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Od tada su prestali jesti sve proizvode koji dolaze od životinja te su se liječili samo alternativnom medicinom. Dijete su hranili isključivo majčinim mlijekom. U ožujku 2008. godine Sergine je u panici nazvala Hitnu pomoć jer se beba počela pretjerano znojiti i nije prestajala plakati.

>> Tragična smrt: Majka ostavila dvogodišnje dijete u autu na suncu

Dok su bolničari stigli u njihov dom, Loise je već bila mrtva. Iako bebe njene dobi budu teške i do 8 kilograma, malena Louise je težila samo 5,7 kilograma. Obdukcija je pokazala da je djetetu kronično nedostajalo vitamina A i B12, oboje bitnih za razvoj djeteta. Odgovorna za loše stanje djeteta jest majka koja u svojoj prehrani nije unosila vitamine koje su djetetu bili potrebni.

Tereti ih se za zanemarivanje i loše prehranjivanje djeteta što je dovelo do njegove smrti te im prijeti kazna do 30 godina zatvora. Slučaj Le Moaligou je prvi u kojem je veganstvo povezano s nečijom smrću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene