Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Beograđane je ovih dana šokirala vijest da je u kontejneru pronađeno novorođenče.


Istraga o bebi ostavljenoj u vrećici i odbačenoj u kontejner je u tijeku. Lokalni mediji javljaju da je majka, 33-godišnjakinja, rodila sam u svojem stanu, u vrijeme dok su u drugoj sobi spavali njezin otac i maloljetni sin.

Vezani članci Milovan Zelenović Kapetan koji je pronašao tijelo u Dunavu: "Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo. Bilo je u stanju raspadanja" Potraga za Matejem Perišem Detalji o pronalasku tijela mlađeg muškarca u Beogradu: Na tijelu je pronađen sat, u džepu mobitel

Njezina prijateljica kazala je da je, čim je čula za bebu ostavljenu u smeću, znala da je to napravila 33-godišnjakinja, piše Blic. "Kada smo majka i ja u novinama vidjele slike zgrade i kontejnera, znale smo da je u pitanju beba 33-godišnjakinje iako nismo ni znale da je bila trudna. Posljednjih mjesec dana ponašala se čudno, šalila se da je trudna, ali nismo je shvaćali ozbiljno. Kada smo sve vidjeli, znali smo da je to sigurno ona uradila", kazala je prijateljica 33-godišnjakinje.

Dodaje da su odmah nazvale oca 33-godišnjakinje kako bi mu rekle svoje sumnje. "Mama i ja smo ga pozvali na fiksni telefon, ali se javila ona i ponašala se sasvim normalno. Rekla mi je da leži u dnevnoj sobi i odmara", opisuje prijateljica 33-godišnjakinje.

Navodi da je 33-godišnjakinja išla u medicinsku školu, ali je nije završila. Porodila se sama i znala je sebi pružiti prvu pomoć nakon porođaja. "Otac i sin su joj bili u stanu kada se porađala. Jedan u jednoj, a drugi u drugoj sobi. Nitko nije ništa ni čuo ni vidio. Ona se sigurno porodila prije 6 sati ujutro, jer da je bilo kasnije njezin otac, koji je krenuo na posao oko 7 sati, bi nešto sigurno vidio", navodi i dodaje: "Njezin otac mi je rekao da je vidio točkice krvi na podu kod kupatila, ali mu je 33-godišnjakinja rekla da se vrati u sobu dok ona to očisti. On se vratio u sobu, a onda je uvečer saznao što se dogodilo".

33-godišnjakinja je uhićena u utorak navečer pod sumnjom da se sama porodila u svojem stanu, potom bebu stavila u vrećicu i ostavila je u kontejneru u blizini zgrade u kojoj živi s obitelji. Stenjanje novorođenčeda čuo je susjed koji je prvo pomislio da je u kontejneru zaglavljena mačka, potom je otvorio vrećicu i šokirao se prizorom u njoj. Hitna pomoć stigla je za nekoliko minuta i bebu prevezla u bolnicu gdje je pod liječničkim nadzorom. 33-godišnjakinja je policiji priznala da je rodila u stanu i ostavila bebu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju