Otac Davor Dragičević na prosvjedu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Otac Davor Dragičević na prosvjedu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Podneseno je izvješće za kazneno djelo "Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske", priopćeno je iz policije.


"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 15.01.2019. godine, Republičkom javnom tužiteljstvu Republike Srpske, dostavili su izvještaj protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo 'Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske'", priopćeno je iz Policijske uprave Banje Luke.

Vezani članci Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića (Foto:Pixsell,Ivica Galovic) Uzdasi i plač tijekom ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića: "Ovdje ni mrtvi nemaju mira" Govor oca Davora Dragičevića na prosvjedu za ubijenog mu sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Oglasio se Davor Dragičević: "Ne bojim se, na sigurnom sam. Napustio sam BiH da me ne bi likvidirali"

Neslužbeno se doznaje da se radi o Drašku Stanivukoviću, Davoru Dragičeviću i Željku Dabiću, piše Buka.

Prema Kaznenom zakonu Republike Srpske, za djelo za koje se terete, predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora. Izvješće je protiv njih podneseno Republičkom tužiteljstvu, a sve zbog događanja 30. prosinca u centru Banje Luke.