Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićena dvojica muškaraca

Mučni detalji ubojstva malene Danke: Udarili su je automobilom i ubacili je u gepek preko alata...

Aktualno Galerija Danka Ilić Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Foto: MUP.rs/Nova.rs/Screenshot Danka Ilić Danka Ilić Foto: Instagram/_milos_o3o Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Foto: Cropix/Cropix +0 Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 5 Galerija 1/5 >>
Danku Ilić udarili su automobilom radnici Vodovoda, a onda su tijelo malene djevojčice ubacili u prtljažnik i odvezli do divljeg deponija, gdje su ga bacili uz put.

Za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, djevojčice za kojom se u Srbiji tragalo 10 dana, policija je uhitila radnike Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot. 

Sumnjiče se da su službenim vozilom Fiat Panda u Ulici Radomira Putnika udarili dvogodišnju Danku. Potom su tijelo djevojčice ubacili u prtljažnik vozila, a potom su se odvezli do divljeg deponija na Starobanjskom putu kod Bora, gdje su tijelo izbacili s desne strane puta. 

Detalje ovog jezivog zločina kao i cijelu kronologiju nestanka i ubojstva Danke Ilić (2) iznio je ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić komentar Lane Ružičić Jednu riječ trebalo bi reći Danki i njezinoj mami

"Danas je jako tužan dan za Srbiju, nažalost potraga za malom Dankom Ilić je tragično završena i zločin koji je nad njom izvršen duboko je potresao cijelu Srbiju. Pripadnici MUP-a uhitili su S.J. i D.D. zaposlene u Vodovodu u Boru. Osumnjičeni su da su ubili Danku i bacili je na deponij. Priznali su zločin i detaljno ga opisali. Osumnjičeni su djelo teškog ubojstva", rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

"Majka Ivana Ilić je došla u Banjsko Polje u 13.10 s djecom. Bila su u dvorištu, igrala su se i ona ih je fotografirala. Poslala je posljednju sliku u 13.22 sati. Sin ju je tražio vodu i onda je shvatila da Danke nema kada se vratila. U 13.41 je pozvala muža, a u 13.45 policiju, koja je došla u 13.59," rekao je ministar navodeći da je u periodu od 13.45 do 13.52 sata Danka izašla iz dvorišta što su vidjela dva očevica.

"Ubojica je sudjelovao u potrazi za Dankom"

Majka je također vidjela bijeli automobil, a to su ispostavilo se bili S.J. i D.J., odnosno osumnjičeni radnici Vodovoda.

Pročitajte i ovo Deponij na kojem se traži tijelo Danke Ilić - 3 tragičan kraj potrage Je li ovo rečenica koja je odala Dankine ubojice?

"Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom Polju, da provjere šahtu. Njihovo kretanje je zabilježeno na kameri. Kasnije je zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod ograde oko 13.50 sati. Vozilo u kojem su bili S. J. i D. D. je bilo ispred ograde oko dvije i pol minute, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je tijelo djevojčice bez svijesti prebacio u zadnji dio vozila preko alata. Dogovorili su se da tijelo djevojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao da li su je vidjeli, na što su odgovorili negativno", rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponija i bacili tijelo djevojčice.

"O monstruoznosti svjedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao tražiti djevojčicu u Banjskom Polju, svjestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog Polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van, do dolaska policije i blokade puteva. To je bitno zato što je bilo simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili u dvorištu obitelji Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiju bili minutu i 41 sekundu", kazao je Gašić.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Procurili detalji Ovako su otkriveni ubojice malene Danke: Tijekom potrage policija ih je ispitala pa pustila

"Bilo nam je čudno da je majka nakon tri godine došla u kuću"

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan pet puta.

"Svaku kuću u Banjskom Polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli isključiti otmicu, da je dijete netko udario autom i treća mogućnost da je živo. Više puta smo pričali s majkom. Da li nam je bilo čudno što je posije tri godine došla u dvorište u kojem je bilo dosta stakla i željeza, pa je. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage", rekao je ministar.

Potvrdio je da je jedan od osumnjičenih čak sudjelovao u potrazi za Dankom. Kazao je su osumnjičeni radnici drugi dan nakon Dankina nestanka dovedeni u policiju i poligrafski testirani.

"Vozač je imao zakašnjelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju", kazao je Gašić. 

Rekao je da policija ima informacije da se jedan osumnjičenih vratio 28. ožujka na deponij i prebacio tijelo na drugu lokaciju.

Pročitajte i ovo Deponij na kojem se traži tijelo Danke Ilić - 4 Policija blokirala ulaze VIDEO/FOTO Snimke s deponija na kojem se traži tijelo ubijene Danke Ilić

"I zato ga nismo našli jer smo pretraživali deponij. A ne možemo im vjerovati jer prebacuju krivnju jedan na drugoga", istaknuo je ministar.

Srbijanski mediji objavili su kako su osumnjičeni radnici tijelo djevojčice prvo zatrpali otpadom da ne bude uočljivo, a onda su otišli i dogovorili se da detaljno očiste automobil kiselinama i kemijskim sredstvima da otklone tragove krvi. Tek forenzičkom analizom i upotrebom posebnih lampi utvrđeni su tragovi krvi. Potom je utvrđeno da krv pripada Danki.

Vozilo u kojem su bili osumnjičenici ima sistem za praćenje pa su preko njega utvrdili da su je bacili na deponij kod Starobanjskog puta nekoliko kilometara od mjesta gdje su udarili djevojčicu.

"GPS je pokazao da su se pola minute tamo zadržali", kaže izvor Blica.

Vijest da je Danka ubijena objavio je predsjednik Aleksandar Vučić

Pročitajte i ovo Srđan Janković strašan zločin FOTO Ovo su radnici koji su Danku udarili automobilom i bacili na deponij

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene