Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurili detalji

Ovako su otkriveni ubojice malene Danke: Tijekom potrage policija ih je ispitala pa pustila

Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3
Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Foto: Cropix/Cropix
U automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je napravljena DNK analiza te je utvrđeno da je to krv malene Danke.

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, za kojom se tragalo deset dana, ubijena je, a osobe koje su priznale zločin uhićene su, objavio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Zbog ubojstva malene Danke uhićena su dvojica radnika komunalnog poduzeća Vodovod koja su je udarila automobilom. Tijelo su bacili na divlji deponij.

Pročitajte i ovo Danka Ilić uhićena dvojica muškaraca Mučni detalji ubojstva malene Danke: Udarili su je automobilom i ubacili je u gepek preko alata...

Srpski mediji pišu da su se ubojice dogovorili da će detaljno očistiti automobil kiselinama i kemijskim sredstvima kako bi otklonili tragove krvi. Tek forenzičkom DNK analizom i upotrebom posebnih lampi utvrđeni su tragovi krvi. Potom je utvrđeno da krv pripada Danki, piše Blic.

Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Danka Ilić Foto: Facebook

"Prema planu rada poduzeća, bilo je poznato tko je vozio automobil u kritično vrijeme, a provjerom baznih stanica to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah su priznali ubojstvo", kazao je izvor Blica.

Vozilo u kojem su bili osumnjičenici ima sustav za praćenje pa su preko njega utvrdili da su je bacili na deponij kod Starobanjskog puta nekoliko kilometara od mjesta gdje su udarili djevojčicu.

"GPS je pokazao da su se pola minute ondje zadržali", kaže izvor Blica.

Dodaje se kako su osumnjičenici vodoinstalateri, a toga dana otišli su na teren kao i svakog prethodnog.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Tragičan kraj potrage VIDEO "S kakvim mi monstrumima imamo posla": Pogledajte kako je Vučić u suzama objavio da je mala Danka ubijena

U srbijanskim medijima pojavili su se i još nepotvrđeni detalji o tijeku istrage.

"Radnici su bili privođeni tijekom potrage za Dankom, s obzirom na to da su kamere snimile, između ostalog, i njihovo vozilo. Nakon razgovora u policiji njih dvojica puštena su na slobodu i nastavila su normalno dolaziti na posao", kaže izvor Blica, a navodi se kako policajci koji sudjeluju u istrazi kažu da, kada su došli k njima, nisu izgledali poput ubojica, već sasvim normalno, kao obični radnici.

Kasnije, kad su privedeni, jedan od njih u istrazi je rekao da nisu to htjeli učiniti, da su slučajno udarili djevojčicu i da su se onda uplašili te se odvezli na deponij.

Posebno užasava činjenica da su tijekom potrage za nestalom Dankom bili i sami radnici JKP-a, uključujući i brata osumnjičenog D. D., koji također radi u tom poduzeću kao instalater na mrežama.

Istraga kriminalističke policije Bor ukazuje na to da se sve odigralo 26. ožujka oko 13:52, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene