Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tibetanski vođa Dalaj-lama doputovao je danas u Maribor.


Dalaj-lama će u Mariboru idućih dana govoriti o kulturi suživota i duhovnom miru te sudjelovati u raspravi o solidarnosti u vrijeme krize, a pri dolasku je uputio optimističnu poruku da čovjek nikad ne smije izgubiti nadu.

'Većinu problema s kojima se suočava čovječanstvo stvorili smo mi sami, pa je logično da ih možemo i riješiti. Unatoč različitim teškoćama čovjek nikad ne smije izgubiti nadu i mora ostati optimističan', rekao je Dalaj-lama novinarima u mariborskoj zračnoj luci nakon dolaska. On će u srijedu imati predavanje o održavanju duhovnog mira.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene Pojačan promet prema moru - 3 Udarni turistički vikend: Na ulazak u Sloveniju čeka se satima, gužve i prema moru

>> Dalaj Lama: Kinezi uče Tibetanke kako da me otruju!

U četvrtak će, zajedno s nekoliko drugih istaknutih osoba, među ostalim s dobitnikom Nobelove nagrade za ekonomiju Muhammadom Yunusom iz Bangladeša, osnivačem Grameen banke koja dodjeljuje tzv. mikrokredite za razvoj poduzetništva u nerazvijenim zemljama, te Rigobertom Menchu Tum, gvatemalskom aktivisticom za ljudska prava, sudjelovati u panel raspravi o potrebi dijaloga i solidarnosti u razdoblju globalne krize.

Dalaj-lama je u Maribor došao na poziv gradonačelnika Franca Kanglera i gradskih vlasti, budući da je Maribor ove godine zajedno s portugalskim Guimaresom dio projekta Europska prijestolnica kulture 2012., a u njemu se predstavlja i kultura Tibeta. Dalaj-lama je u Sloveniji već boravio dva puta - 2002. u Ljubljani, a 2010. u Mariboru. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.