Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon obilnih kiša

Crveni križ: Najmanje 300 mrtvih u odronu tla u Ugandi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikom odronu tla prošlog utorka na istoku Ugande poginulo je prema procjenama Crvenog križa najmanje 300 ljudi, izjavio je u četvrtak jedan dužnosnik te organizacije.

'Mislimo da je namanje 300 ljudi poginulo u odronu tla, ali moglo bi ih biti i više', rekao je dužnosnik Crvenog križa za istok Ugande. Nakon obilnih kiša na područje oko Mont Elgona, uz kenijsku granicu, u velikom odronu i klizanju tla u utorak su zatrpana tri sela, a dosad je ponađeno 81 tijelo.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..."

U četvrtak je počela raspodjela pokrivača i tableta za pročišćavanje vode, a 1.500 šatora je također na raspolaganju unesrećenih, prema podacima odgovornih u Crvenom križu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene