Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bluefin-21

Crnoj kutiji istekla baterija? U potragu šalju podmornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipe koje tragaju za nestalim Boeingom 777 Malaysia Airlinesa planiraju u potragu uključiti i podmornicu.

Zapovjednik potrage Angus Houston rekao je kako će podmornica Bluefin-21 biti čim prije poslana u potragu za olupinom aviona na dnu Indijskog oceana.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

Vodi se borba s vremenom u pronalasku crne kutije, to jest snimača leta, a ekipe koje sudjeluju u potrazi zabrinute su jer novi signali nisu zabilježeni od 8. travnja pa se strahuje da su se ispraznile baterije, javlja BBC.

Angus je rekao kako je vrijeme da se ide u potragu ispod vode s obzirom da signal nije zabilježen već šest dana. Ipak, upozorio je da podvodna potraga može potrajati te da naposljetku ne mora dati rezultata.

Bluefin-21 je gotovo 5 metara dugo autonomno plovilo koje će potragu vršiti na prostoru na kojem su prošlog tjedna zabilježena četiri signala kakve inače šalju crne kutije.

VIDEO 'Trebat će nam još dugo da dođemo do crne kutije'

Podsjetimo, Boeing 777 nestao je 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking. U avionu je bilo 239 putnika i članova posade. Iako olupina nije pronađena na temelju satelitskih podataka zaključeno je da se avion srušio na jugu Indijskog oceana, što je kilometrima udaljeno od planirane rute. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene