Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipe koje tragaju za nestalim Boeingom 777 Malaysia Airlinesa planiraju u potragu uključiti i podmornicu.


Zapovjednik potrage Angus Houston rekao je kako će podmornica Bluefin-21 biti čim prije poslana u potragu za olupinom aviona na dnu Indijskog oceana.

Vezani članci Crna kutija sa snimačem podataka o letu pronađena je tri dana nakon pada indonezijskog zrakoplova s 62 ljudi Ronioci pronašli jednu crnu kutiju s palog indonezijskog zrakoplova: "Trebat će nekoliko dana da dođemo do do podataka" Spasilačke ekipe u moru pronašle komade zrakoplova Spasilačke ekipe u moru pronašle dijelove ljudskih tijela i komade nestalog zrakoplova

Vodi se borba s vremenom u pronalasku crne kutije, to jest snimača leta, a ekipe koje sudjeluju u potrazi zabrinute su jer novi signali nisu zabilježeni od 8. travnja pa se strahuje da su se ispraznile baterije, javlja BBC.

Angus je rekao kako je vrijeme da se ide u potragu ispod vode s obzirom da signal nije zabilježen već šest dana. Ipak, upozorio je da podvodna potraga može potrajati te da naposljetku ne mora dati rezultata.

Bluefin-21 je gotovo 5 metara dugo autonomno plovilo koje će potragu vršiti na prostoru na kojem su prošlog tjedna zabilježena četiri signala kakve inače šalju crne kutije.

VIDEO 'Trebat će nam još dugo da dođemo do crne kutije'

Podsjetimo, Boeing 777 nestao je 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking. U avionu je bilo 239 putnika i članova posade. Iako olupina nije pronađena na temelju satelitskih podataka zaključeno je da se avion srušio na jugu Indijskog oceana, što je kilometrima udaljeno od planirane rute. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook