Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski premijer Igor Lukšić kaže da je Podgorica zatražila pomoć od NATO-a za otklanjanje posljedica velikog snježnog nevremena koje je pogodilo Crnu Goru.


Rekao je da je u Bruxelles upućena molba u kojoj se navodi lista potrebnih stvari i opreme koju Crna Gora treba od NATO-a. Lukšić je naveo da su se neke države članice Sjevernoatlanskog saveza već raspitivale kako bi mogle pomoći Crnoj Gori, piše Blic.

Vezani članci Ralica Oni najavljenih 20 centimetara snijega spremno čekaju: "Ne bi trebalo nikakvih problema" Zimske nezgode I dok jedni tek čekaju prvi snijeg, drugi su se već dobro porazbijali na skliskom

'Očekujem da ćemo već narednih dana dobiti pozitivan odgovor na naš zahtjev za pomoć', kazao je Lukšić, dodajući da će sva oprema koja stigne biti od velike koristi. Crna Gora se nalazi u Akcijskom planu za članstvo, koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO.

>> U Crnoj Gori izvanredno stanje zbog snijega

Snježno nevrijeme je paraliziralo Crnu Goru, prekinulo sve vrste prometa, odvojilo sjever od juga države, prouzrokovalo velike probleme u opskrbu strujom, a sve skupa dovelo do uvođenja izvanrednog stanja u zemlji.

Snijeg i dalje neprekidno pada na sjeveru Crne Gore. Izvanredno stanje je proglašeno zbog nezapamćenog snijega koji je gotovo u potpunosti blokirao Crnu Goru i izazvao mnogobrojne probleme.

Svi veći objekti u Crnoj Gori - tržni centri i sportske dvorane, u kojima se okupljaju ljudi su zatvoreni, a tako će biti sve dok se od snijega ne očiste njihovi teško opterećeni krovovi.