Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u intervjuu za NBC poručio je kako politička desničarska struja u SAD-u, koja je htjela uništiti njega, sad to isto želi učiniti i predsjedniku Baracku Obami.


Clinton je i svoj 'najveći' grijeh, Monicu Lewinski, strpao u isti koš s tim teorijama zavjere i urote te za sve optužio republikance. Čak je i njegova supruga i sadašnja državna tajnica, Hillary Rodham Clinton, upotrijebila termin 'široka, desničarska urota', kako bi opisala način na koji joj su joj supruga htjeli uništiti politički neprijatelji.

Vezani članci Teorija zavjere Ameri imaju možda najluđu teoriju zavjere: ''Ovo nije pravi snijeg, već vladina zavjera!'' Slika nije dostupna John McCain i Hillary Clinton pobjednici predizbora na Floridi

Na pitanje novinara, da li i dalje postoji ta urota, Clinton je odgovorio potvrdno. 'Možete se kladiti u to. Naravno da postoji, Jaka je kao i uvijek, zato jer se Amerika i demografski promijenila', istaknuo je Clinton i dodao kako se u fokusu te zavjere, danas nalazi Barack Obama. 'Njihov cilj je, čini se, želja za njegovim neuspjehom', dodao je.

'Oni mogu smanjiti njegove brojke i okupiti njegove protivnike. No fundamentalno, on i njegov tim imaju pozitivan plan za Ameriku', zaključio je Clinton i na kraju rekao kako ne vjeruje da bi se 2010. godine mogla ponoviti 1994. godina, kad su republikanci osvojili većinu u Senatu, na pola njegovog prvog mandata.