Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čitavo selo u Velikoj Britaniji ugradilo je solarne panele na krovove kuća ususret najavi britanske vlade kako će srezati subvencije na proizvodnju električne energije solarnim putem.


Mještani Aspleya odlučili su preduhitriti najavu Vlade, a industrija upozorava kako bi ukidanje subvencija za solarnu energiju ugrozilo taj sektor i radna mjesta koja on omogućuje, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Galeb Ostala bez novčanika u sekundi, tako spretnog lopova još nije susrela Velika Britanija, koronavirus Ukidaju dnevna izvješća: ''I dalje umrle ubrajaju u smrti od koronavirusa čak i ako su mjesecima nakon dijagnoze imali srčani udar"

Zapravo je u javnost procurio dokument iz britanske vlade u kojem se predlaže rezanje subvencija za ugradnju solarnih panela za 50 posto, s 1.200 na ispod 650 funti. Brzo se oglasilo nadležno ministarstvo i pojasnilo kako dokument u pitanju nije niti precizan, niti konačan.

'Izgleda da se Vlada priprema okrenuti leđa zaposlenima, industriji i zajednici te dati dati debelu potporu lobiju velikih energetskih kompanija, a sve to u vrijeme dok cijene potrošnje energije strelovito rastu', zaključio je Daniel Green, izvršni direktor tvrtke HomeSun, koja se bavi proizvodnjom i prodajom solarnih panela.