Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez ubrzava socijalističku revoluciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez zatražio je od Kngresa veće predsjedničke ovlasti te krenuo u nacionalizaciju komunalne infrastrukture i telekomunikacija, obećavši, između ostalog, da će središnju banku lišiti autonomije.

Protuamerički raspoložen Chavez, koji je prošlog mjeseca ponovno premoćno pobijedio na izborima, tim potezima ubrzava svoju socijalističku revoluciju kojom želi nametnuti centralizirani sustav po uzoru na kubanski.

Pročitajte i ovo Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem Slika nije dostupna U nas se vrijeđaju, a vani se i tuku VIDEO: Nakon svađe, u parlamentu se potukli!

"Nitko i ništa neće nas moći skrenuti s našeg puta u potrazi za venezuelanskim socijalizmom, našim socijalizmom", poručio je Chavez. Dao je do znanja da će nacionalizirati najveću telekomunikacijsku tvrtku CAN TV i neodređeni broj kompanija za proizvodnju električne energije. Za središnju banku je ocijenio da ne smije biti autonomna.

"To je neoliberalna ideja", kazao je.

U svom prvom mandatu više se bio fokusirao na zemlju, dijeleći privatna imanja, ponekad i u stranom vlasništvu, siromašnim poljoprivrednicima.

Venezuela je inače četvrti najveći izvoznik nafte u SAD.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene