Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio treći ciklus

Chavez u odličnom stanju nakon zadnjih kemoterapija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez završio je treći ciklus kemoterapije te, predvodeći povorku prema predsjedničkoj palači, uz klicanje tisuća simpatizera, izjavio da se 'osjeća odlično'.

Odjeven u maslinastozelenu vojnu odoru i s crvenom beretkom, Chavez je iz terenskog vozila pozdravljao mnoštvo Venezuelaca okupljenih na ulicama Caracasa. 'Iznimno sam motiviran, a moja duša i tijelo puni su života. Odlično se osjećam', rekao je. Chavez je u subotu obavio i posljednji kontrolni pregled u vojnoj bolnici u Caracasu. Prethodna dva ciklusa kemoterapije obavio je na Kubi. Odluka o tomu da će kemoterapiju obaviti u Venezueli mogla bi biti znak da je ovaj bivši vojnik još optimističniji u pogledu izgleda za potpuni oporavak, uoči održavanja predsjedničkih izbora iduće godine.

Na taj je način prekinuo i daljnje kritike oporbe, koja ga je tijekom ranijih dvaju boravaka na liječenju na Kubi optužila da dovodi u opasnost državnu sigurnost, vodeći zemlju iz bolničkog kreveta u Havani. Tijekom zadnjeg ciklusa kemoterapije u Caracasu, Chaves se cijelo vrijeme trudio pokazati da je u potpunosti zainteresiran da osvoji još jedan mandat na čelu države. Telefonom je razgovarao s novinarima tv-postaja, komentirajući aktualna zbivanja u zemlji i izvještavao stanovništvo o svojem zdravstvenom stanju.

Chavez nije kazao kakvu je vrstu karcinoma operirao i liječio, što bi, kako ocjenjuju promatrači, moglo značiti da mogućnost remisije bolesti predstavlja tek nagađanja. (Hina)

Pročitajte i ovo HMS Trent - ilustracija Teritorijalni spor Zaoštrava se novi sukob: Velika Britanija šalje ratni brod Slika nije dostupna Rezultati sutra Venezuela pred povijesnom prekretnicom?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene