Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska je policija u okviru istrage o bombaškim napadima u Bombaju, u kojima je 11. srpnja poginulo 180 ljudi, uhitila četvrtog osumnjičenog.


Liječnik Tanvir Ansari službeno je uhićen u nedjelju navečer nakon višednevnog ispitivanja o eksplozijama u vlakovima i željezničkim postajama u Bombaju i njegovom predgrađu.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

Prema policiji, Ansari pripada islamističkoj ekstremističkoj skupini Lashkar-e-Taiba sa sjedištem u Pakistanu, poznatoj kao odgovornom za više napada u Indiji. Ansari se sumnjiči da je u Pakistanu obučavan za izradu eksploziva. Očekuje se kako će se već danas tijekom dana pojaviti pred sudom. 

U petak je indijska policija objavila prva tri uhićenja vezana uz
napade u Bombaju. Odbila je reći radi li se o značajnijem napretku u istrazi, ali je potvrdila kako ima "definitivne dokaze" o povezanosti troje uhićenih s "terorističkim skupinama".