Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija spašavanja

Četiri rudara zatrpana u rudniku u Walesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika akcija spašavanja rudara zatrpanih u jednom ugljenokopu počela je u četvrtak u Walesu, na zapadu Velike Britanije.

Nesreća se dogodila u malom rudniku Gleisionu, pokraj Swansea, u području koje je kolijevka nekad snažne britanske rudarske industrije. Danas u Velikoj Britaniji radi tek nekoliko rudnika, nakon njihova nepovratnog gašenja u drugoj polovici 20. st.

Isprva je sedam osoba bilo zatrpano u ventilacijskom oknu tog privatnog rudnika, rekao je glasnogovornik policije.

'Tri rudara uspjela su izaći, jednog među njima morali smo hospitalizirati', dodao je. Glasnogovornik nije ništa rekao o njegovu zdravstvenom stanju.

U četvrtak poslijepodne još je trajala 'teška operacija' radi pronalaženja preostale četvorice, rekla je policija, koja napominje da nije bila riječ o 'odronu', već o 'problemu s vodom', ali nije potvrdila da je rudnik poplavljen. (Hina)

Pročitajte i ovo Američka obalna straža spasila tri brodolomca nakon tjedan dana na pustom otoku. Tri brodolomca Nasukali se na pustom otoku: Hranili se samo jednom namirnicom, a evo što ih je spasilo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene