Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carla del Ponte počela dvodnevni posjet Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte stigla je u dvodnevni posjet Beogradu tijekom kojega će sa srbijanskim dužnosnicima razgovarati o novim mjerama vezanim uz otkrivanje i uhićenje preostalih haških optuženika.

Posjet je započeo sastankom s predsjednikom Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem, nakon čega će se - kako je najavljeno - sastati i s tužiteljem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem, te čelnicima Vojno-sigurnosne agencije i Sigurnosno-informativne agencije Svetkom Kovačem i Radom Bulatovićem, koji su, uz Ljajića i Vukčevića, članovi Akcijskog tima za okončanje suradnje s Haškim sudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavljena 'Gospođa tužiteljica' Slika nije dostupna Hartmann kritizirala Del Ponte zbog navoda o trgovini ljudskim organima

Kako tvrdi Radio B92, Akcijski tim obavijestit će glavnu
hašku tužiteljicu o novim mjerama koje će biti provedene u potrazi za preostalim odbjeglim haškim optuženicima i otkrivanju mreže njihovih pomagača, kao i o nedavnoj odluci Vlade Srbije o raspisivanju novčane nagrade za informacije koje bi dovele do uhićenja Ratka Mladića, Gorana Hadžića i Stojana Župljanina.

Carla del Ponte će se u petak sastati s predsjednikom i premijerom Srbije Borisom Tadićem, a obratit će se i predstavnicima Parlamentarne skupštine NATO-a, koji također u danas i sutra borave u Beogradu.

Nakon svog dvodnevnog posjeta, glavna haška tužiteljica podnijet će Europskoj uniji izvještaj o suradnji Srbije s Haškim sudom, a od njene ocjene ovisi hoće li Srbija parafirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene