Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne idu do kraja

Cameron najavio britansko sudjelovanje u napadima na IS, ali samo u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron izjavio je u srijedu na zasjedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku da bi se njegova zemlja trebala pridružiti SAD-u i arapskim saveznicima u zračnim napadima na militante Islamske države (IS) u Iraku.

"Strah nas ne smije spriječiti da djelujemo. Naš je nacionalni interes da zaštitimo naš narod i društvo. Zbog toga sam sazvao sjednicu britanskog parlamenta za petak kako bi dobili odobrenje za sudjelovanje u međunarodnim zračnim napadima protiv Islamske države u Iraku", kazao je britanski premijer, koji je uvjeren da će to biti podržano od sve tri glavne stranke u parlamentu.

Pročitajte i ovo Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu Slika nije dostupna 'Voljeli smo ga...' Dirljiva poruka brata ubijenog humanitarca

Nastavak udara na džihadiste: Bombardirane modularne rafinerije, uvedene sankcije

Cameron je rekao da je iračka vlada od Britanaca zatražila zračne udare na militante Islamske države u Iraku. Dodao je da zasad neće biti britanskih napada na militante u Siriji.

"Ono šmo mi činimo je ispravno i legalno, i neće biti britanskih vojnika na tlu", rekao je Cameron prije govora na Općoj skupštini UN-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene