Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jandroković kod Ljubića

'Butmirski dokument ostao neprihvatljiv za hrvatski narod'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Jandroković susreo se u Sarajevu s predsjednikom HDZ-a 1990. Božom Ljubićem s kojim je razgovarao oko procesa ustavnih promjena u BiH.

Kako je priopćeno iz HDZ-a 1990. Ljubić je u razgovoru naglasio da hrvatski prijedlozi nisu uvaženi te da je 'butmirski dokument ostao neprihvatljiv za hrvatski narod'. Jandroković i Ljubić razgovarali su i o drugim aktualnim pitanjima odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćeno je. Jandroković boravi dva dana u BiH.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Ministar je jučer sudjelovao na Regionalnom forumu Saveza civilizacija u Sarajevu tijekom kojega su predstavnici četrnaest europskih zemalja usuglasili Sarajevsku deklaraciju kojom će se potaknuti provedba konkretnih projekata za jačanje dijaloga među različitim civilizacijama i kulturama. Jandroković u Sarajevu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja-potpisnica Američko-jadranske povelje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene