Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Jandroković susreo se u Sarajevu s predsjednikom HDZ-a 1990. Božom Ljubićem s kojim je razgovarao oko procesa ustavnih promjena u BiH.


Kako je priopćeno iz HDZ-a 1990. Ljubić je u razgovoru naglasio da hrvatski prijedlozi nisu uvaženi te da je 'butmirski dokument ostao neprihvatljiv za hrvatski narod'. Jandroković i Ljubić razgovarali su i o drugim aktualnim pitanjima odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćeno je. Jandroković boravi dva dana u BiH.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice Koronavirus, BiH U BiH preminula 61 osoba, dio zemlje zatvara kafiće i uvodi policijski sat: U Srbiji brojka novozaraženih u padu

Ministar je jučer sudjelovao na Regionalnom forumu Saveza civilizacija u Sarajevu tijekom kojega su predstavnici četrnaest europskih zemalja usuglasili Sarajevsku deklaraciju kojom će se potaknuti provedba konkretnih projekata za jačanje dijaloga među različitim civilizacijama i kulturama. Jandroković u Sarajevu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja-potpisnica Američko-jadranske povelje. (Hina)