Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush šalje Blaira u pomoć Abbasu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija "iznenađena" je američkom najavom da će odrediti novog izaslanika Kvarteta za Bliski istok, jer Washington nije iznio tu ideju na zadnjoj raspravi s Rusima, Europljanima i UN-om u utorak. Pretpostavlja se da su Amerikanci to mjesto rezervirali za Tonyja Blaira.

 "Iznenađujuće je bilo doznati to iako ništa nisu spominjali u utorak navečer u zadnjem telefonskom razgovoru Kvarteta", prokomentirao je jedan diplomat, pretpostavljajući da su Amerikanci osmislili to mjesto isključivo za britanskog premijera Tonyja Blaira koji odlazi s položaja u srijedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Slika nije dostupna Izrael i Palestina pozdravljaju Blairovo imenovanje

Ako prijedlog iza kojeg stoje predsjednik Bush i državna tajnica Condoleezza Rice dobije širu potporu i Blair ga prihvati, on bi nastupao u ime "Kvarteta" - SAD-a, EU-a, UN-a i Rusije, pomažući palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu da izgradi institucije i aparat nužan za održivu državu, navodi jučer New York Times.

Izraelski premijer Ehud Olmert također je izrazio potporu
posredničkoj ulozi Blaira na Bliskom istoku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene