Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush od kongresa traži 100 milijardi dolara za ratovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush zatražit će od Kongresa 99.7 milijardi dolara za financiranje američkih snaga u Iraku i Afganistanu u fiskalnoj godini 2007. i više od 145 milijardi dolara za fiskalnu godinu 2008., izjavio je u petak dužnosnik Bushove administracije.

Trošak rata u Iraku za godinu 2009. procijenjen je na 50 milijardi dolara, što će Bush objaviti u ponedjeljak kada Kongresu bude podnosio prijedlog novog proračuna, kazao je dužnosnik tražeći da ostane neimenovan.  

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna 70 milijardi dolara za ratove

Bush će tražiti 145.2 milijardi dolara za 2008., od čega 141
milijardu za Pentagon, a ostalo za financiranje ratnih troškova State Departmenta i drugih agencija.

Oko 100 milijardi dolara koje će Bijela kuća tražiti za 2007., dolaze povrh 70 milijardi dolara koje je Kongres već odobrio za ovu godinu, što ukupno iznosi 170 milijardi dolara i najskuplju godinu u ratu do sada.

Bush će taj prijedlog, koji uključuje i financiranje odlaska 21.500
dodatnih američkih vojnika u Irak, podnijeti u ponedjeljak, za kada je najavljeno da će Senat, uz podršku zastupnika obiju stranaka, prihvatiti rezoluciju kojom izražava protivljenje povećanju američkog kontigenta u Iraku, koji trenutačno čini 132 tisuće vojnika.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene