Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush: NATO se širi 2008. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u utorak u Rigi da će 2008. godine NATO u svoje članstvo pozvati zemlje koje za to budu spremne te naglasio da podupire aspiracije triju zemalja Jadranske povelje, Hrvatske, Makedonije i Albanije, da se pridruže Savezu.

- Ovdje u Rigi jasno ćemo dati na znanje da vrata NATO-a ostaju
otvorena i vjerujem da ćemo na našem sljedećem summitu 2008. uputiti pozivnice onim državama koje će biti spremne za članstvo, rekao je Bush. 

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

- Danas Hrvatska, Albanija i Makedonija sudjeluju u Akcijskom planu za članstvo i Sjedinjene Države podupiru njihove aspiracije da se pridruže Sjevernoatlantskom savezu, dodao je Bush na međunarodnoj konferenciji "Transformiranje NATO-a u novom globalnom vremenu", koja se održava u glavnom latvijskom gradu Rigi, gdje u utorak navečer počinje summit 26 zemalja članica NATO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene