Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Makni je**no koljeno!''

Šire se prizori brutalnih uhićenja u SAD-u, i sami se policajci međusobno sukobljavaju. Objavljena i nova snimka Floydova uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim se mrežama šire snimke nasilja na prosvjedima koji su diljem SAD-a izbili nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda. Na jednoj od snimki policijskog nasilja nad prosvjednicima vidi se kako se međusobno sukobljavaju i sami policijski službenici.

Već danima širom SAD-a divljaju prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda, koji je preminuo jer mu je policajac klečao na vratu, iako se on nije opirao uhićenju i ponavljao je da ne može disati.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Društvenim se mrežama sada šire snimke s prosvjeda potaknutih smrću Georgeom Floydom na kojima se vidi grubo postupanje policije prema nekim prosvjednicima.

Tako je na Twitteru jedan novinar objavio svoju snimku uhićenja prosvjednika u Seattleu na kojoj se vidi kako policajac koristi isti zahvat koji je usmrtio Georgea Floyda – klečanje na vratu. ''Makni svoju je**nu nogu s njegova vrata'', viču mu ostali prosvjednici, nakon čega mu kolega policajac grubo miče mogu s vrata prosvjednika koji se, kako se čini prema snimci, ne opire uhićenju. 

Objavljena je i snimku na kojoj je policajac u Fortu Lauderdaleu na Floridi grubo odgurnuo ženu koja kleči na podu s rukama u zraku, što je jako razljutilo njegovu kolegicu. Ona je na njega počela vikati i udaljila ga s mjesta prosvjeda. Policajac je udaljen s dužnosti, potvrdili su lokalni dužnosnici, piše Local 10 News, koji je objavio snimku incidenta.

Pojavila se i snimka koja navodno prikazuje kako policajci Georgea Floyda udaraju dok sjedi u policijskom automobilu netom prije nego što je jedan od njih izveo smrtonosni zahvat na njemu. 

   

Jedan je Njujorčanin na svom profilu na Instagram podijelio u subotu podijelio i snimku na kojoj se vidi kako policajac, unatoč pandemiji koronavirusa, kašlje njemu u lice. ''Koronavirus je na vrhuncu, a što njujorška policija radi? Kašlje na nas'', napisao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene