Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guranje problema pod tepih

'Brojni fitilji i dalje mogu aktivirati balkansko bure baruta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova te zemlje Ivica Dačić u Banjoj Luci je izjavio kako regija Balkana i dalje predstavlja bure baruta te da postoje 'brojni fitilji' koji ga mogu aktivirati.

Dačić je istodobno optužio međunarodnu zajednicu za primjenu dvostrukih standarda u regiji jer podupire neovisnost Kosova a ne dopušta da se o tome razmišlja kada je riječ o Republici Srpskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početkom prosinca Dodik raspisuje referendum za odcjepljenje od BiH? Slika nije dostupna Dodikova stranka odbacuje američke optužbe o genocidu u RS

'Na Balkanu mnoga pitanja nisu riješena nego su tek gurnuta pod tepih', izjavio je Dačić novinarima nakon susreta s predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom sugerirajući kako su status Kosova i RS povezana pitanja. 'I dalje postoje opasni fitilji i oni su na mnogim stranama', kazao je srbijanski dužnosnik.

Dačić je istaknuo kako srbijanska strana ne razumije nastojanja međunarodne zajednice da joj oteža podnošenje nove rezolucije o Kosovu a istodobno snažno reagira na samo spominjanje referenduma o statusu RS.

Kazao je kako RS može nastaviti računati na potpunu potporu Srbije kada je riječ o njezinu očuvanju na temeljima Daytonskog sporazuma.

Dodik je pak Dačiću javno obećao kako će se predstavnici bosanskih Srba u tijelima vlasti BiH i dalje odlučno protiviti svakom pokušaju da BiH prizna Kosovo kao neovisnu državu. 'Mi ćemo uvijek stajati iza odluka o Kosovu koje budu donosile vlasti u Beogradu', kazao je Dodik.

>> Dačić očekuje izmjenu odnosa Hrvatske i Srbije

Dodao je kako među bošnjačkim političarima postoji težnja da BiH prizna neovisnost Kosova te ih je optužio da stoga ne žele poduprijeti rezoluciju o Kosovu koju Općoj skupštini UN kani predložiti Srbija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene