Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski dužnosnici izvijestili su kako se dogodio još jedan slučaj samoubojstva u francuskom Telekomu, čime se broj djelatnika te tvrtke u 18 mjeseci popeo na zabrinjavajućih 24.


Skokom s nadvožnjaka na autocestu u francuskoj pokrajini Haute-Savoie, život si je oduzeo 51-godišnji djelatnik francuskog Telekoma. U oproštajnom pismu, koje je iza sebe ostavio taj otac dvoje djece, navodi kako ga je na takav čin natjerala 'loša atmosfera' na radnom mjestu, prenose agencije.

Vezani članci Depresija, ilustracija Zašto nitko nije pomogao mladoj pedagoginji? Institucije prebacuju odgovornost, liječnica pere ruke: "Pacijentica je još bila u postupku odabira liječnika" Ilustracija Molila je za pomoć, ali sustav ju je iznevjerio. Sada je, nažalost, prekasno: "Želim spasiti svoj život. Prihvatila bih bilo kakvu pomoć, ali ruke su mi vezane"

Ranije ovog mjeseca, francuski ministar rada Xavier Darcos, zatražio je nadziranje zdravstvenih i sigurnosnih sastanaka francuskog Telekoma, zbog izrazito visoke stope samoubojstava u toj tvrtki u nepune dvije godine. Tamošnji sindikati tvrde kako bi za taj crni niz mogla biti i kriva rekonstrukcija kadra u toj bivšoj državnoj kompaniji. Ta je tvrtka od 2006. do 2008. otpustila čak 22.000 djelatnika.