Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živio kapitalizam

Francuska: Broj suicida u Telekomu popeo se na 24

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski dužnosnici izvijestili su kako se dogodio još jedan slučaj samoubojstva u francuskom Telekomu, čime se broj djelatnika te tvrtke u 18 mjeseci popeo na zabrinjavajućih 24.

Skokom s nadvožnjaka na autocestu u francuskoj pokrajini Haute-Savoie, život si je oduzeo 51-godišnji djelatnik francuskog Telekoma. U oproštajnom pismu, koje je iza sebe ostavio taj otac dvoje djece, navodi kako ga je na takav čin natjerala 'loša atmosfera' na radnom mjestu, prenose agencije.

Pročitajte i ovo Hrvatski sindikat telekomunikacija za veće plaće i kolektivni ugovor Djelatnici telekoma prosvjeduju u subotu: "S ovako mizernim plaćama ljudi će imati i mizerne mirovine" Slika nije dostupna Prevršilo mjeru Novi suicid u Telecomu, 25. u 19 mjeseci

Ranije ovog mjeseca, francuski ministar rada Xavier Darcos, zatražio je nadziranje zdravstvenih i sigurnosnih sastanaka francuskog Telekoma, zbog izrazito visoke stope samoubojstava u toj tvrtki u nepune dvije godine. Tamošnji sindikati tvrde kako bi za taj crni niz mogla biti i kriva rekonstrukcija kadra u toj bivšoj državnoj kompaniji. Ta je tvrtka od 2006. do 2008. otpustila čak 22.000 djelatnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene