Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U odnosu na godinu dana ranije, u siječnju je u Bosni i Hercegovini broj nezaposlenih povećan za 13.867 osoba, pa ih je sada više od 550 tisuća.


Broj nezaposlenih u siječnju je iznosio 554.714, što je za 2,5 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je Zdenko Milinović, direktor Agencije za statistiku BiH.

Pojasnio da je među nezaposlenima najveći broj visokokvalificiranih i kvalificiranih osoba kojih je u siječnju na evidencijama zavoda za zapošljavanje bila gotovo trećina ukupnog broja.

>>
Kaos u Federaciji BiH: Vlada i postoji i ne postoji!

Po Milinovićevim riječima čak je 34.820 osoba s visokom stručnom spremom među kojima ima i doktora i magistara znanosti. Među nezaposlenima je više žena i one čine 50,2 posto.

U siječnju je porastao i broj zaposlenih osoba za 0,3 posto i sada ih je 651.342. Najviše osoba zaposlenje je našlo u administraciji i uslužnim djelatnostima. (Hina)
 

Vezani članci Benzinska pumpa (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Loše vijesti za vozače: Od ponoći opet skuplje gorivo Koronavirus u BiH Nastavlja se rast broja zaraženih u Bosni i Hercegovini: Više od 1600 novih slučajeva

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook