Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanski političar priznao da boluje od bulimije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zamjenik britanskog premijera, 69-godišnji John Prescott priznao je da boluje od bulimije, poremećaja u prehrani koji se obično povezuje s mladim ženama željnima vitke linije.

Političar kaže da je to stanje povezano sa stresom, te da je u njegovom slučaju uzelo maha početkom osamdesetih. Priznaje da je u to vrijeme konzumirao velike količine brze hrane, burgere, čokoladu i krumpiriće koje bi obavezno povratio.

Pročitajte i ovo Juliette de Causans Pljušte žestoke reakcije FOTO Ni majka je ne bi prepoznala! Pogledajte kako je političarka retuširala svoje fotografije za predizborne plakate Slika nije dostupna Coulthard priznao da je patio od bulimije

'Jeo sam velike količine svakakve hrane radi okusa. U Kineskom restoranu mogao sam pojesti sve s menuija', rekao je Prescott koji je svoju borbu s bulimijom opisao u memoarima koji će od svibnja u nastavcima izlaziti u Sunday Timesu.

'Nisam to nikome prije priznao. Zbog srama, pretpostavljam, ili možda stoga što je bulimija jednostavno neobična za nekoga poput mene. Ljudi ovu bolest najčešće vežu uz mlade žene, anoreksične djevojke, modele koji žele biti vitki', procjenio je Prescott, a kaže da već godinu dana ne povraća hranu koju pojede.

Iako je bolest želio sakriti od svoje supruge Pauline, ona je ubrzo shvatila o čemu se radi.

'Mislio sam, naravno, da sam vrlo pametan, te da nitko nikada neće saznati, ali na kraju je Pauline ipak shvatila. Otkrio me toalet i sva ta nestala hrana', ispričao je.

Pauline ga je natjerala da posjeti liječnka koji je potvrdio da Prescott pati od bulimije.

'Kada sam došao u ordinaciju shvatio sam da je čekaonica puna mladih žena. Bio sam jedini muškarac ondje. Srećom, nitko od njih nije me cinkao medijima. Najverojatnije su mislili da se ondje nalazim na zadatku, da provjeravam činjenice ili nešto slično. Nitko nikada ne bi mislio da osoba mojih godina pati od bulimije', ispričao je Prescott koji podupire kampanju podizanja razine svijesti o poremećajima u prehrani i nada se da će javnim priznanjem pomoći mnogim ljudima koji boluju od te bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene