Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanski piloti u samoubilačkim misijama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski borbeni piloti upitani su bi li pristali izvršiti samoubilačke misije ukoliko bi one jedine zapravo zaustavile teroriste, potvrdilo je Ministarstvo obrane.

Zrakoplovni maršal, David Walker, iznio je tu ideju na posljednjem sastavljanju zrakoplovne posade.

Pročitajte i ovo Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura Koprivnička bolnica, ilustracija (Fozo: Zeljko Rukavina/PIXSELL) ISTRAŽUJU SE OKOLNOSTI Krimpolicija u koprivničkoj bolnici, suprug ogorčen: "Ostavili smo je tamo da joj se pomogne, a ne da se dogodi ovako nešto"

Upitao je pilote smatraju li nerazumnim ako im naredi da se zrakoplovom zabiju u vozilo u kojem se nalazi talibanski ili alqaidin zapovjednik.

Glasnogovornik RAF-a tvrdi kako Walker nije rekao da će svojoj posadi zapovjediti samoubilačke misije.

'Sve je bilo dio vježbe. Naime, Walker je htio saznati kako bi piloti reagirali u ekstremnim, po život važnim, situacijama. Primjerice, što bi poduzeli kad bi, zrakoplovom kojem je otkazalo oružje, pratili teroristički avion kojim se teroristi žele sručiti na jedan britanski grad', tvrdi glasnogovornik.

Dodao je kako su to odluke koje su, iako opasne i neželjene, sastavni dio posla tih ljudi. Upravo je donošenje takvih odluka jedan od mnogih razloga zbog kojih ih štuje britanski narod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene