Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski borbeni piloti upitani su bi li pristali izvršiti samoubilačke misije ukoliko bi one jedine zapravo zaustavile teroriste, potvrdilo je Ministarstvo obrane.


Zrakoplovni maršal, David Walker, iznio je tu ideju na posljednjem sastavljanju zrakoplovne posade.

Vezani članci Galebovi u Rovinju - 3 Simbol Mediterana postao opasna prijetnja, često bude i krvi: "Postavili smo table na mjestima na kojima čekaju svoje žrtve, da ih napadnu, uzmu im kolač iz ruke..." Depresija, ilustracija Zašto nitko nije pomogao mladoj pedagoginji? Institucije prebacuju odgovornost, liječnica pere ruke: "Pacijentica je još bila u postupku odabira liječnika"

Upitao je pilote smatraju li nerazumnim ako im naredi da se zrakoplovom zabiju u vozilo u kojem se nalazi talibanski ili alqaidin zapovjednik.

Glasnogovornik RAF-a tvrdi kako Walker nije rekao da će svojoj posadi zapovjediti samoubilačke misije.

'Sve je bilo dio vježbe. Naime, Walker je htio saznati kako bi piloti reagirali u ekstremnim, po život važnim, situacijama. Primjerice, što bi poduzeli kad bi, zrakoplovom kojem je otkazalo oružje, pratili teroristički avion kojim se teroristi žele sručiti na jedan britanski grad', tvrdi glasnogovornik.

Dodao je kako su to odluke koje su, iako opasne i neželjene, sastavni dio posla tih ljudi. Upravo je donošenje takvih odluka jedan od mnogih razloga zbog kojih ih štuje britanski narod.