Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanski i ruski istražitelji ispituju Lugovoja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski i britanski istražitelji počeli su s ispitivanjem Andreja Lugovoja, ključnog svjedoka u pogibiji bivšeg ruskog špijuna Aleksandera Litvinenka, izvijestile su ruske agencije.

Ispitivanje je održano u moskovskoj bolnici u kojoj se Lugovoj liječi, prenose agencije, pozivajući se na "izvore bliske istrazi". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radijacija u britanskom veleposlanstvu u Moskvi Slika nije dostupna Lugovoj osumnjičen za smrt Litvinenka

"Dužnosnici ruskog tužiteljstva postavljaju mu pitanja u nazočnosti britanskih agenata iz Scotland Yarda", izvijestio je isti izvor.

Jedan je agent Scotland Yarda stigao u ponedjeljak i u Hamburg gdje su također pronađeni tragovi polonija-210 što ih je za sobom ostavio Rus Dmitirij Kovtun, čije eventualna umiješanost u trovanje Aleksandera Litvinenka još nije dokazana.

Britanski policajac pružit će potporu njemačkim vlastima u istrazi koju provodi posebno povjerenstvo pod nazivom "Treći čovjek", izvijestio je glasnogovornik policije, koja još uvijek pokušava pronaći tragove radioaktivne supstancije.

Njemački bi istražitelji željeli ustanoviti kakvu je ulogu u slučaju imao poslovni čovjek Kovtun koji je prije susreta u Londonu s Litvinenkom boravio u Hamburgu gdje je stigao iz Moskve. Kovtun je trenutačno hospitaliziran u bolnici u Rusiji.

U nedjelju navečer, ruski veleposlanik u Berlinu, Vladimir Kotenev izjavio je kako ruske vlasti surađuju s njemačkim na ovome slučaju. "Sve nas zanima istina", rekao je. Tragovi polonija-210 pronađeni su na sofi u stanu bivše Kovtunove supruge gdje je prespavao za vrijeme boravka U Njemačkoj i prije putovanja u London te u kući njegove bivše punice, zapadno od Hamburga.

Kovtun i njegov ruski partner Andrej Lugovoj, obojica bivši
zaposlenici ruskih tajnih službi, poput Litvinenka, 1. studenog
sastali su se u hotelu Millennium u središtu Londona, malo prije nego što je Litvinenko počeo osjećati simptome trovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene