Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija snizila stupanj opasnosti od terorističkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija snizila je stupanj opasnosti od terorističkih napada s najvišeg stupnja koji je uveden prošloga tjedna nakon što je policija osujetila plan napada na putničke zrakoplove, objavila je tamošnja vlada.

Ministar unutarnjih poslova John Reid izjavio je kako smanjivanje razine s "kritične" na "opasnu" znači da ne postoji opasnost od trenutačnih napada, ali rizik ostaje.

Pročitajte i ovo Zagrebački busevi - 2 Alarmantno stanje Jeziva svjedočanstva vozača ZET-a, zbog stresa daju otkaze: "Vozimo neispravnih kočnica, zna se dogoditi da autobus sam doda gas..." Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

"Još uvijek postoji vrlo ozbiljna prijetnja napadima", rekao je Reid. "Snižavanje stupnja opasnosti ne znači da prijetnje više nema", dodao je.

I Sjedinjene Države smanjile su stupanj pripravnosti za letove iz Velike Britanije, no mjere sigurnosti ostaju pojačane.

Velika Britanija: Nova pravila za putovanje zrakoplovima

Ministarstvo transporta Velike Britanije najavilo je nova pravila u vezi toga što će putnici smjeti unijeti u zrakoplov, javlja agencija AP.

Pravila stupaju na snagu odmah, ali tek će od utorka biti
primjenjivana na britanskim zračnim lukama.

Svaki putnik moći će u zrakoplov unijeti jedan komad ručne prtljage, čije dimenzije ne smiju biti veće od 45 centimetara po dužini, 35 centimetara po širini i 16 centimetara u dubinu. Putnici će ponovo moći unositi prijenosna računala i druge elektronske uređaje u zrakoplov. 

U zrakoplov neće smjeti unijeti nikakvu tekućinu, osim
lijekova koje im je prepisao liječnik, a koje će se provjeravati, te mlijeka za djecu i tekuće hrane za bebe. Zabrana unošenja tekućina odnosi se i na pastu za zube, gel za kosu, parfeme i razne mirise, pjenu za brijanje, mlijeko za kožu i sredstva za sunčanje.

Nova pravila predstavljaju ublažavanje prvih zabrana nametnutih nakon što su britanske sigurnosne službe prošlog tjedna osujetile terorističku urotu. 

Predstavnici British Airwaysa izrazili su zadovoljstvo novim
pravilima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene