Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao 13.000 tona TNT-a

'VATRENA LOPTA' - NASA: Iznad Atlantika eksplozija jačine atomske bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jačina eksplozije bila je jednaka onoj atomske bombe bačene na Hirošimu.

NASA je izvijestila o velikoj eksploziji meteora iznad Atlantskog oceana, oko 1000 kilometara od obale Brazila. Jačina eksplozije, koja se dogodila 6. veljače, bila je jednaka jačini prve atomske bombe koja je bačena na Hirošimu, odnosno otpušteno je energije jednake 13.000 tona TNT eksploziva.

Meteor je eksplodirao u zraku o stavio veliki trag na nebu iznad Atlantika. Usprkos jačini eksplozije, znanstvenici tvrde kako ne bi bilo nikakvih problema niti da se ona dogodila u blizini ljudi.

'Ljudi bi se prestrašili, ali sumnjam da bi uzrokovala neku veću štetu', izjavio je istraživač Phil Plait.

Ovo je bila najsnažnija eksplozija od one u Čelabinsku u Rusiji u veljači 2013. godine, no ona je ipak bila 40 puta jača i tada je ozlijeđeno 1600 osoba.

Međutim, znanstvenici tvrde kako ovakvi događaji nisu rijetkost, samo na Zemlji baš i ne primjećujemo. Mnogi objekti dolete u Zemljinu atmosferu, no većina ih eksplodira/izgori prije nego što dođu u blizinu Zemlje, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene