Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bosanski Srbin priznao krivnju za zločin u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik postrojbe srpske specijalne policije iz Šekovića Vaso Todorović potpisao je s Tužiteljstvom BiH sporazum kojim priznaje krivnju za sudjelovanje u zločinima počinjenim u srpnju 1995. nad Bošnjacima u Srebrenici pa mu je prvotna optužnica za genocid preinačena u 'zločin protiv čovječnosti', priopćila je u petak nevladina udruga Balkanska istražiteljska mreža - BIRN koja se bavi prikupljanjem dokaza o ratnim zločinima.

Todorović je priznao krivnju za sudjelovanje u 'širokom i sustavnom napadu' na bošnjačko pučanstvo u Srebrenici i u zarobljavanju i ubojstvu više od tisuću Bošnjaka u hangaru u Kravici kod Srebrenice, navodi BIRN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubijali civile? Uhićena za zločine nad Hrvatima: Prilazila ranjenima na tlu i ponovno pucala u njih? Slika nije dostupna Srbijansko tužiteljstvo 'Imamo Purdino priznanje i moramo tražiti njegovo izručenje'

To je prvi slučaj da je netko od optuženih bosanskohercegovačkih Srba za zločine nad srebreničkim Bošnjacima priznao krivnju pred bosanskohercegovačkim pravosuđem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene