Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borut Pahor podsjeća kako su odnosi Slovenije i Hrvatske prijateljski te da bi takvi trebali i ostati.


Slovenski predsjednik Borut Pahor nije želio komentirati rad Arbitražnog suda i skandal koji potresa Sloveniju i Hrvatsku.

Danas su slovenski član Arbitražnog suda Jernej Sokolec i voditeljica Odjela za međunarodno pravo u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova Simona Drenik ponudili ostavke zbog tajnih razgovora o arbitraži koji su procurili u javnost.

U Sloveniji pale ostavke zbog tajnih razgovora o arbitraži koji su procurili u javnost

Vezani članci Slika nije dostupna Borut Pahor: Moglo bi doći do incidenata i konflikata Slika nije dostupna Pusić o novim sucima arbitražnog suda: 'To ne mijenja apsolutno ništa'

'U sporazum o arbitraži uložen je ogroman napor. U njemu su sudjelovale vlade. Bila je izražena politička volja da se jednom i za svagda nepristrano i pošteno riješi pitanje Piranskog zaljeva. Rado bih da sud dovrši svoj posao i prije objave konačne odluke suda ne želim komentirati njegov rad. Želim da se to privede kraju i da se problem koji traje 18 godina riješi jer nepotrebno truje odnose među susjednim državama. Oni su prijateljski i neka takvi i ostanu', kazao je Pahor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook