Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sukobi

Borbe u Lugansku: Najmanje pet mrtvih, 15 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napad proruskih separatističkih snaga na stožer ukrajinskih graničara dogodio se u gradu Luhansku.

Najmanje pet ljudi je ubijeno, a 15 ranjeno u ponedjeljak u napadu proruskih separatističkih snaga na stožer ukrajinskih graničara u gradu Luhansku na istoku zemlje, javlja dpa.

Oko 500 proruskih boraca nastavlja s napadom na zgradu stožera koristeći minobacače, strojnice i automatsko oružje, potvrđeno je iz stožera. Ukrajinske pogranične snage također optužuju pobunjenike da napadaju iz okolnih stambenih zgrada i s krovova, koristeći civile kao ‘živi štit’. Ukrajinski graničari priopćili su da u svojim redovima imaju sedam ranjenih časnika, a da je među napadačima pet poginulih i osam ranjenih.

Ukrajina: Separatisti zauzeli Lugansk, ne žele pregovarati bez ukidanja sankcija!

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu"

Glasnogovornik separatista, međutim, tvrdi da imaju samo jednog ranjenog borca.

Područje Luhanska graniči s Rusijom i lokalne pogranične postrojbe često se sukobljavaju s borcima koji iz Rusije žele prijeći u Ukrajinu.
Nove borbe rasplamsale su se i u Slovjansku, uporištu separatista u susjednoj regiji Donjecku.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov još je jednom zatražio prekid vojne operacije protiv proruskih separatista. Lavrov je objavio da će Rusija u Vijeću sigurnosti UN-a podnijeti rezoluciju kojom se traži početak pregovora i uspostava ‘humanitarnog koridora’ za civile. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene