Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bombaši samoubojice odnijeli 90 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 90 šijitskih hodočasnika, među kojima veći broj žena i djece, ubijeno je, a 160 je ranjeno u utorak u napadu dvojice bombaša samoubojica na skupinu hodočasnika u Hilli, 120 km južno od Bagdada, doznaje se od bolničkog izvora.

"Primili smo trupla 90 osoba ubijenih u napadu i liječimo 160 ranjenika", kazao je za AFP Mohammed al-Timini iz hitne službe bolnice u Hilli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje prema šijitima Bombaš samoubojica ubio 27 ljudi u Iraku Slika nije dostupna Zelena zona Sedam mrtvih u napadu na najsigurniju lokaciju u Bagdadu

"Pedesetak žrtava je u veoma teškom stanju. Gotovo 80 posto su mladi ljudi, a među mrtvima ima veći broj žena i djece", dodao je.

"Dvostruki napad dogodio se u kasnim poslijepodnevnim satima u Nadiru, 2 km južno od Hille. Dvojica muškaraca u prslucima s eksplozivom aktivirali su naprave usred skupine hodočasnika koji su išli u Kerbalu", kazao je poručnik Karim al-Hamzaoui iz policije u Hilli.

Žrtve su hodočasnici koji su pješice išli u Kerbalu gdje se u subotu obilježava završetak četrdesetodnevnog žalovanja za imamom Huseinom kojeg je 680. ubila sunitska dinastija Omejida, a šijiti ga štuju kao mučenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene