Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovako to izgleda

Bomba u avionu, talačka kriza: Pogledajte aerodromsku vježbu srpske vojske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cilj vježbe bila je koordinacija svih službi u simuliranoj vježbi spašavanja putnika i hvatanja terorista, rečeno je iz srbijanskog MUP-a.

Na niškom aerodromu 'Konstantin Veliki' u ponedjeljak navečer izvedena je vježba 'Bomba u avionu i talačka situacija', u kojoj su učestvovale aerodromske službe, pripadnici policije, MUP-a, Vojske Srbije i pogranične policije, piše portal Blic.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kim Jong Un Sjeverna Koreja testira sustav podvodnog nuklearnog oružja: Pripremaju se za rat koji bi mogao izbiti bilo kada Ilustracija nema razloga za zabrinutost U dijelu Zagreba u četvrtak ujutro oglasit će se sirena: Doznajte o čemu se radi

Cilj vježbe bila je koordinacija svih službi u simuliranoj vježbi spašavanja putnika i hvatanja terorista, kazao je direktor aerodroma Dragan Bugarinović, te naveo da je ovo bila prva vježba takve vrste na niškom aerodromu, te da je u njoj sudjelovalo oko 80 osoba.

>> Možete li zamisliti da Hrvati sudjeluju u ovakvoj vježbi?

Prema Bugarinoviću, scenarij vježbe predvidio je prisilno slijetanje aviona, požar u avionu, sumnja o podmetnutoj bombi i prisustvo terorista među putnicima.

U simuliranoj situaciji teroristi uspijevaju savladati osiguranje na aerodromu, putnike zadržavaju kao taoce i počinju pregovarati s pregovaračkim timom MUP-a Srbije. Vježba je izvedena u sklopu Programa za sigurnost civilnog zrakoplovstva Srbije, rekli su na aerodromu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene