Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte

Možete li zamisliti da Hrvati sudjeluju u ovakvoj vježbi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo pola milijuna građana sudjelovalo je u vježbi u slučaju potresa, odnosno tsunamija u Valparaisu. Radi se o najvećoj vježbi ikada provedenoj u Čileu.

Učenici, tvrtke i građani dali su potporu velikoj vježbi u slučaju tsunamija. U vježbi su koristili nove rute za evakuaciju koje su odredili stručnjaci, a u svrhu da se spasi što više ljudi.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

Ministar unutarnjih poslova Rodrigo Hinzpeter je zahvalio svim građanima na podršci i sudjelovanju u vježbi. 'Činjenica da smo jedna od pet zemalja s najvećim rizikom od prirodnih katastrofa obvezuje nas da uvijek budemo spremni i da svi građani znaju što napraviti i kako se ponašati', rekao je Hinzpeter.

Ovisno o dobu dana i godine na području Valparaisa živi od 300.000 do 2 milijuna ljudi, a ova vježba je simulirala stanje nakon potresa magnitude 8.7.

Veliki potres magnitude 8.8, 2010. godine uzrokovao je tsunami u kojem je poginula 551 osoba, a sravnjeno je sa zemljom 220.000 domova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene