Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lukašenko pokazao (ne)kulturu

'Bolje biti diktator nego gay!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko uporno nastavlja šokirati, kako vlastitu, tako i svjetsku javnost svojim postupcima i izjavama. najnovijom je uvrijedio njemačkog ministra vanjskih poslova Guidu Westerwellea.

Lukašenko je izgubio živce nakon što je EU, a pogotovo Njemačka uvela sankcije protiv nekolicine bjeloruskih dužnosnika. 'nedopustivo je nama Europljanima gledati kršenje ljudskih i građanskih prava u Bjelorusiji. To je posljednja diktatura u Europi', poručio je Westerwelle, a prenosi RT.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini: Ilustracija - 2 Putin gubi saveznike? Lukašenko u Kini poziva na mir, napadi na Ukrajinu ne miruju: "Krvoproliće u borbi svaki dan je sve veće" Aleksander Lukašenko i Vladimir Putin "Ne možemo bez Rusije" Lukašenko Putina nazvao starijim bratom, o jednoj temi nije bilo govora: Komentirali Svjetsko nogometno prvenstvo

>> Bjelorusija protjerala veleposlanike EU i Poljske

na tu je izjavu Lukašenko poludio i nije birao riječi u odgovoru. 'Koja histerija. kad sam ga čuo, štogod da je on, gay ili lezbijka, kako priča o diktaturi, pomislio sam - bolje biti diktator nego gay', rekao je javno Lukašenko.

Westerwelle još nije odgovorio nazad Lukašenku. Eu je to učinila nekoliko dana unazad, opozvavši veleposlanike iz Minska, zbog navedenog kršenja ljudskih i građanskih prava u toj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene