Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Nesebičan majčin čin

Bolesnoj kćeri donirala bubreg i umrla dan kasnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško bolesnoj kćeri majka je, kako bi je spasila, donirala bubreg, no idućeg dana je umrla. Ipak majčina nesebičnost se isplatila jer je donirani organ spasio život njezine kćeri.

Penny Halbish svoj je bubreg donirala kćeri Suzanne, no samo dan nakon transplantacije, 62-godišnja Penny umrla je u bolnici u Melbourneu. Njezina kći, koja se vrlo dobro oporavlja nakon transplantacije bubrega, shrvana je smrću svoje majke, a njezin 29-godišnji brat Phil kazao je australskim medijima, kako je čitava obitelj bila upoznata s rizicima koje za sobom nosi takva operacija. Dodao je kako nikakve loše prognoze nisu mogle utjecati na odluku majke da pomogne svojoj teško bolesnoj kćeri.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

'Svi smo bili napeti zbog operacije, a nakon dobrih vijesti o uspješnoj operaciji, dogodila se tragedija. Teško smo to prihvatili', kazao je Phil Halbish za Herald Sun. Oba roditelja prijavila su se za doniranje bubrega kćeri, no kako otac, Graham Halbish, nije smio biti podvrgnut ovakvoj operaciji, tu je zadaću preuzela požrtvovna majka. Bolnica u Melbourneu smrt pacijentice prijavila vlastima te provodi i unutarnju istragu oko okolnosti u kojima je Penny Halbish umrla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene