Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li i karma biti ista?

GRADI SE NOVI TITANIC Povratak najukletijeg broda na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titanic II bit će četiri metra duži od originala zbog sigurnosnih pravila koja su danas na snazi.

Novi Titanic projekt je australskog milijardera Clivea Palmera i njegove tvrtke Blue Star Line. Brod će izgledati praktički identično originalu - dužina broda bit će 270 metara, visina 53 metra, a težina 40 tisuća tona. Replika broda s najnesretnijom karmom u povijesti imat će devet nivoa sa 840 kabina u kojima će se moći smjestiti 2400 putnika i 900 članova posade.

Ključna razlika između novog i starog plovila bit će u broju čamaca za spašavanje, kojih Titanic nije imao dovoljno, zbog čega je usred njegova potonuća spašeno samo 706 osoba, a utopilo se 1517.

Kao i na izvornom brodu, smještaj za putnike biti će organiziran u tri klase, dok će od luksuznijih detalja Titanic II imati turske kupelji, teretane i bazen. Marketinški direktor Blue Star Linea, James McDonald, o ambicioznom, 500 milijuna eura teškom projektu je rekao:

'Novi Titanic imat će moderne procedure evakuacije, satelitske kontrole, digitalnu navigaciju i radarski sustav - sve stvari koje su normalne na brodu 21. stoljeća. Sami ćemo investirati u brod, ali imamo i mnogo zainteresiranih tvrtki iz Dubaija. I da, imamo pravo na ime Titanic II.'

Prvo putovanje broda planirano je za 2018., no za razliku od Titanica iz 1912. koji je plovio iz Southamptona u New York, ovaj će ploviti iz kineskog Jiangsua u Dubai, piše Independent.
 

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Slika nije dostupna Ovaj put uistinu nepotopiv? VIDEO Gradi se novi Titanic, evo kako će izgledati!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene