Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petogodišnja Mari Luz Cortes nestala je u nedjelju u gradu Huelvi, u Španjolskoj, nedaleko od mjesta s kojeg je nestala Madeleine McCann. Roditelji strahuju da je djevojčica oteta.


Huelva se nalazi na granici s Portugalom, oko 190 kilometara od ljetovališta Praia da Luz, iz kojeg je 3. svibnja prošle godine nestala Maddie.

Vezani članci Slika nije dostupna Istražitelji žele razgovarati sa zatvorenikom Slika nije dostupna Osumnjičeni pedofil tvrdi da nikada nije u živo vidio Maddie

Mari Luz posljednji je viđena u nedjelju poslijepodne, kada je iz svoje kuće izašla po čips u obližnju trgovinu. Kako se djevojčica nije vratila kući njezini su roditelji krenuli u potragu, a dva sata kasnije pozvali su policiju. 

Policija je pretražila okolicu, ali bez uspjeha. Strahuju da je djevojčica oteta.

Obitelj Cortes vlasnici su male građevinske tvrtke i tvrde kako se nikome nisu zamjerili. Kažu kako se ne znaju nositi sa situacijom u kojoj su se zatekli. 

'Tko god ju je oteo, neka nam je vrati i sve će biti u redu. Nikada prije nije otišla sama od kuće, jer je veoma sramežljiva', kaže otac petogodišnje Mari Luz, Juan Jose.

Jedna je svjedokinja prijavila kako je malenu Mari Luz vidjela u autobusu s Romkinjom koja je vikala na djevojčicu da se utiša.

Roditelji vjeruju kako je moguće da se radi o njihovoj kćeri, jer je svjedokinja dala odgovarajući opis odjeće. 

U potragu se uključila i portugalska policija koja djevojčicu traži sa svoje strane granice.

Glasnogovornik obitelji McCann Clarence Mitchell izjavio je kako nije isključeno da su nestanci dviju djevojčica povezani, ali je prerano za donošenje konačnih zaključaka. Potvrdio je kako se španjolska privatna agencija Metodo 3, koja radi za McCannove, uključila u potragu, te utvrđuje moguće povezanosti dvaju slučajeva nestanka.

Mitchell kaže da su Kate i Gerry potreseni nestankom malene Mari Luz, te suosjećaju s njezinom obitelji. 

'Zaista su se zabrinuli kada su čuli za nestanak djevojčice na tom području', dodao je Mitchell.