Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji Maddie McCann, djevojčice nestale prije četiri godine u portugalskom ljetovalištu, danas su, na njezin 8. rođendan, uputili otvoreno pismo britanskom premijeru Davidu Cameronu u kojem ga mole da ponovno pokrene potragu za njihovom kćerkom.


U dirljivom otvorenom pismu Kate i Gerry McCann pozivaju premijera Camerona da urgira i kod britanskih i kod portugalskih vlasti da se povežu oko slučaja te da se ponovno provede nezavisna i transparentna istraga oko Maddiena nestanka. U pismu mu se obraćaju kao 'predanom ocu i obiteljskom čovjeku koji zna kakvu važnost djeca imaju u srcima roditelja' i mole ga da im pomogne vratiti Madeleine tamo gdje i pripada - u obitelj koja je voli i nikada je nije prestala tražiti.

Vezani članci Slika nije dostupna Slučaj Maddie: DNK u automobilu od blizanaca? Slika nije dostupna Maddie umrla od predoziranja tabletama za spavanje?

'Nadam se da će g. Cameron imati sluha za nas. Madeleine nije neka stvar za jednokratnu uporabu, ne bi trebala biti stavljena 'pod tepih'. Ona je Britanka, još uvijek se vodi kao nestala i važna je', kazala je za The Sun njezina 43-godišnja majka Kate.

>> 'Imala sam šansu spasiti Madeleine i upropastila sam ju'

>> Slučaj nestanka Maddie McCann završio i na WikiLeaksu

Maddie bi danas proslavila svoj 8. rođendan. Nestala je 3. svibnja 2007. godine iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njezini roditelji s prijateljima bili na večeri.