Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatična snimka

BJEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA Iznenada se probudio najveći japanski aktivni vulkan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zasad nema izvješća o ozlijeđenima ili šteti.

Planina Aso, japanski najveći aktivni vulkan, probudio se u ponedjeljak šaljući oblak dima dva kilometra u zrak. Turisti su evakuirani,a objavljena je dramatična snimka goleme erupcije.

Pročitajte i ovo Vulkan u Indoneziji Stajala preblizu kratera Poginula snimajući selfie: Spotaknula se i završila na dnu kratera Dražen Balen - 3 Pravi, prirodni laboratorij Stručnjak o erupcijama na Islandu: "To će sada biti konstanta u njihovim životima"

Zasad nema izvješća o ozlijeđenima ili šteti, ali lokalne vlasti podigle su razinu opasnosti na tri od pet.

1592 metra visoka planina Aso nalazi se na japanskom otoku Kyushu te je popularna destinacija za planinarenje. Ujedno je i druga najveća planina u Japanu. Dužnosnici su izvijestili da je oko 30 ljudi bilo nedaleko vrha u trenutku erupcije, a, srećom, svi su uspješno evakuirani.

IZVANREDNO STANJE 'Probudio' se jedan od najopasnijih vulkana

Ukupno je stotinjak turista prevezeno na sigurno, a prema tvrdnjama meteorologa nije bilo nikakvih naznaka da će do eurpcije doći. Svi su pozvani na oprez zbog mogućeg pada kamenja.

Vulkanska aktivnost u Japanu intenzivirala se u posljednjih godinu dana. Prošle godine je u najvećoj vulkanskoj katastrofi u posljednjih 90 godina na planini Ontake poginulo 63 ljudi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene