Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika vlasti

Bivši tajnici SAD-a: Američko vodstvo ključno za globalni mir i napredak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero bivših američkih državnih tajnika je upozorilo da problemi američke ekonomije prijete snazi i utjecaju SAD-a u svijetu.

Iskazujući svoju potporu republikanskom kandidatu za američkog predsjednika, George Schultz, Henry Kissinger, James Baker i Condoleezza Rice napisali su da je 'američko vodstvo ključno za globalni mir i napredak', u čalnu Washington Timesa.

'Ne možemo biti jaki vojno, politički ili diplomatski, ako nismo jaki ekonomski', tvrde bivši šefovi američke diplomacije pod predsjednicima Richardom Nixonom, Geraldom Fordom, Ronaldom Reaganom i Georgeom Bushom starijim i mlađim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stari lisac o novim geostrateškim odnosima Kissinger: Sukob SAD-a i Kine je neizbježan, Putin nije Hitler Slika nije dostupna Pogled unatrag Ovo su stvari po kojima ćemo pamtiti američke izbore

>> Putin kritizira Romneyja, priželjkuje reizbor Obame

Ne spomenuvši predsjednika Baracka Obamu imenom, to četvero bivših lidera kritiziralo je 'beskrvan ekonomski rast u posljednje četiri godine demokratske vladavine što je oslabilo američki utjecaj u svijetu i uzdrmalo povjerenje prijatelja i saveznika u Sjedinjene Države.

'Ako se to nastavi možda će se ostvariti predviđanja da je američka veličina prošlost', napisali su bivši državni tajnici i iskazali svoju potporu Mittu Romneyju, koji "ima iskustvo i strategiju" kako to promijeniti.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene