Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čvrst stav

Putin kritizira Romneyja, priželjkuje reizbor Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u novom je intervjuu signalizirao da Rusija neće odstupiti kad je Sirija u pitanju, te optužio zapadne zemlje da se oslanjaju na skupine poput al Kaide kako bi s vlasti svrgnule predsjednika Bašara al-Asada.

U intervjuu koji je za rusku televiziju RT dao u četvrtak Putin je izrazio nadu u završetak spora s Washingtonom o raketnom štitu, ako predsjednik Barack Obama bude ponovno izabran. Obamu je nazvao 'iskrenom osobom koja doista mnogo toga želi promijeniti nabolje'.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

>> Predsjednik u akciji: Putin letio s jatom ždralova

Putin se obrušio na Obamina protukandidata republikanca Mitta Romneya i njegovu kritiku Rusije nazvao 'pogrešnom' retorikom predizborne kampanje. Po njegovim riječima, Romney bi kao predsjednik pojačao spor zbog proturaketnog štita koji SAD postavlja u Europi.

U jednom od dužih intervjua otkako je u svibnju počeo njegov novi petogodišnji predsjednički mandat, Putin je odbacio i zapadne kritike u vezi s raznim temama, od Sirije do osude triju članica grupe Pussy Riot.

U vezi sa Sirijom zapitao se 'zašto bi Rusija ponovno razmatrala svoju poziciju'. 'Možda bi naši partneri u pregovaračkome procesu morali ponovno razmotriti svoju poziciju'.

Nije spomenuo ime nijedne države, ali Reuters piše kako se dalo naslutiti da je mislio na Sjedinjene Države kad je rekao da se oslanjaju na gerilce radi rušenja Asada, te da će to požaliti.

Povukao je paralelu s američkom potporom mudžahedinima koji su se za Hladnoga rata borili protiv Sovjetskog Saveza u Afganistanu.

Glede punk skupine Pussy Riot, čije su članice u katedrali u Moskvi organizirale 'pankersku molitvu' protiv ruskog predsjednika, Putin je kazao da 'država ima obvezu zaštititi prava vjernika'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene