Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši ministar prometa Mentalis od Simensa je primio 102 tisuće eura, a za uzvrat je trebao osigurati unosne ugovore.


Bivši grčki ministar prometa priznao je da je od Siemensa, moćne njemačke elektroničke tvrtke, primio mito koje mu je ponuđeno jer je tvrtka time željela osigurati unosne ugovore, objavili su grčki mediji.

Vezani članci Prijava korupcije - 1 Ministarstvo pravosuđa radi platformu za prijavu korupcije: No ima najmanje jedan problem Ilustracija Privedena državna inspektorica: Godinama reketarila zagrebačke poduzetnike, pogledajte kako im je prijetila

Anastasios Mentelis, koji je potkraj 90-ih bio ministar u socijalističkoj vladi, priznao je pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom da mu je Siemens 200.000 tadašnjih maraka (102.000 eura) doznačio na račun u švicarskoj banci.

Mantelis je rekao da je novac formalno bio namijenjen izbornoj kampanji i bio je samo dio od ukupno 10 milijuna maraka koliko je Siemens platio grčkim političarima. Bivši ministar prometa drugi je član socijalističke stranke koji je priznao uzimanje mita.

U lipnju 2008. Teodoros Tsukator, pomoćnik bivšeg premijera Kostasa Simitisa, priznao je da se sastao s bivšim direktorom Siemensa od kojeg je primio milijun maraka mita. Tvrtka sa sjedištem u Muenchenu pristala je tada američkim i grčkim vlastima platiti velike kazne zbog korupcije te je obavila veliku čistku u vodstvu tvrtke. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju