Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simens ga nagradio s 102.000 eura

Bivši grčki ministar priznao primanje mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar prometa Mentalis od Simensa je primio 102 tisuće eura, a za uzvrat je trebao osigurati unosne ugovore.

Bivši grčki ministar prometa priznao je da je od Siemensa, moćne njemačke elektroničke tvrtke, primio mito koje mu je ponuđeno jer je tvrtka time željela osigurati unosne ugovore, objavili su grčki mediji.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa

Anastasios Mentelis, koji je potkraj 90-ih bio ministar u socijalističkoj vladi, priznao je pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom da mu je Siemens 200.000 tadašnjih maraka (102.000 eura) doznačio na račun u švicarskoj banci.

Mantelis je rekao da je novac formalno bio namijenjen izbornoj kampanji i bio je samo dio od ukupno 10 milijuna maraka koliko je Siemens platio grčkim političarima. Bivši ministar prometa drugi je član socijalističke stranke koji je priznao uzimanje mita.

U lipnju 2008. Teodoros Tsukator, pomoćnik bivšeg premijera Kostasa Simitisa, priznao je da se sastao s bivšim direktorom Siemensa od kojeg je primio milijun maraka mita. Tvrtka sa sjedištem u Muenchenu pristala je tada američkim i grčkim vlastima platiti velike kazne zbog korupcije te je obavila veliku čistku u vodstvu tvrtke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene