Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši agent CIA-e osuđen je u ponedjeljak na 42 mjeseca zatvora zbog odavanje tajne informacije izvještaču The New York Timesa o propalom američkom pokušaju da potkopa iranski program nuklearnog oružja, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.


Jeffrey Sterling (47) je u siječnju u saveznom sudu u Virginiji proglašen krivim za odavanje informacije o nacionalnoj obrani i ometanje pravosuđa.

Vezani članci Slika nije dostupna Donosimo vodič filmova o agentu 007, od najgoreg do najboljeg Slika nije dostupna TRENUTAK OLAKŠANJA 'Majci i ocu sam priznao čime sam se bavio tek prošlog tjedna'

"Zbog svojih osobnih osvetoljubivih ciljeva Jeffrey Sterling je nemarno odao vrlo vrijednu i vrlo tajnu informaciju za koju je prisegnuo da će je držati tajnom", rekao je Dana Boente, državni odvjetnik za istočni okrug Virginije.

Bivši američki general Petraeus bit će kažnjen za odavanje podataka ljubavnici

Ministarstvo pravosuđa reklo je da je 2003. Sterling dao informaciju o tajnom programu u Iranu izvještaču The New York Timesa Jamesu Risenu koji ju je objavio 2006. u svojoj knjizi "Stanje rata".

Ministarstvo pravosuđa reklo je kako je 2000. Sterling, u to doba zaposlenik CIA-e, pokušao poduzeti administrativne i sudske mjere protiv agencije. Kada u tome nije uspio iz osvete je odao informaciju o programu oružja, kaže ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook