Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ROBINJA ISLAMISTA ŠOKIRALA UN

'Prvo me pretukao, a nakon toga mi je rekao da skinem sve sa sebe. Potom je pozvao stražare...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada djevojka, pripadnica jazida, koja je tri mjeseca bila u zatočeništvu Islamske države pred Vijećem UN-a detaljno je opisala kakve je strahote preživjela te je jecajući zatražila svjetske čelnike da unište ISIS.

Noćna mora 21-godišnje Nadie Murad Basee Taha počela je kada su džihadisti upali u njezino selo na sjeveru Iraka u kolovozu prošle godine i odveli je u Mosul.

'Dovezli su autobuse i u njih nagurali 150 obitelji. Maltretirali su nas cijelim putem, tukli su nas i dirali. Odveli su nas u neku zgradu u kojoj je bilo tisuće jazida. Malu djecu islamisti su djecu izmjenjivali kao darove. U jednom trenutku prišao mi je jedan od njih i odmah me povukao za ruku želeći me odvesti sa sobom. Gledala sam u pod, bila sam užasnuta. Kad sam digla pogled, vidjela sam ogromnog muškarca. Izgledao je kao čudovište!', ispričala je Nadia pred Vijećem UN-a dodajući kako se tada potpuno slomila i počela je plakati.

'Počela sam urlati 'ja sam premlada, a ti se ogroman'. Opalio mi je šamar, a nakon toga me i premlatio. Nekoliko minuta poslije, došao je neki drugi muškarac. Ovaj je bio puno manji, a ja sam ga molila da me uzme sa sobom. Jednostavno, onaj prvi me toliko prestrašio da sam bila spremna na sve drugo', kazala je ova nesretna jazidkinja.

'Prvo me pitao da promijenim vjeru i prijeđem na islam, što sam odbila. Potom me pitao hoću li se udati za njega. To je bila noć iz pakla! Prvo me pretukao, a nakon toga mi je rekao da skinem sve sa sebe. Potom je pozvao stražare koji su se iživljavali na meni sve dok se nisam onesvijestila', ispričala je ova mlada i hrabra žena koja je uspjela pobjeći nakon tri mjeseca torture i zlostavljanja i sada živi u Njemačkoj.

'Preklinjem vas, potpuno uništite Islamsku državu!', poručila je Nadia članovima Vijeća UN-a, prenosi Daily Mail.


  Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Slika nije dostupna Zoran Marinović za Dnevnik.hr 'Zna li anđeo Taus što se događa dok ga nema?'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene