Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osama bin Laden je na novoj audiosnimci objavljenoj jučer zaprijetio iračkim sunitima koji se bore protiv Al Qaide i obećao je da će sveti rat koji vodi ta teroristička skupina proširiti na Izrael, upozorivši da će "krvlju uzvratiti na krv i uništenjem na uništenje".


Većina snimke koja traja 56 minuta tiče se Iraka, što je očito najnoviji pokušaj Al Qaide da sačuva jedinstvo među svojim pristašama u Iraku, u času dok američki vojnici tvrde da su razbili rački ogranak Al Qaide.

Vezani članci Izrael cijepljenje Bilježe značajan porast novozaraženih i uvode nova ograničenja: ''Učinkovitost postojećih cjepiva slabija je od očekivane'' Pas, ilustracija Napad u Rogoznici: Naljutio se na ženu jer je dovela psa na plažu na kojoj su djeca pa joj prijetio ubojstvom

Na snimci se ne spominje Pakistan ni ubojstvo Benazir Bhutto, premda je pakistanska vlada za njezinu smrt optužila Al Qaidu i talibane.

Bin Laden ovaj put izravno napada Izrael koji je upozoravao na
pojačanu djelatnost Al Qaide na palestinskom području. 

Smatra se da ta teroristička mreža zasad nema veću ulogu na tom području.

"Želimo osloboditi Palestinu, cijelu Palestinu od rijeke Jordana do mora", kaže Bin Laden, prijeteći odmazdom.

"Nećemo Židovima ustupiti ni pedalj palestinske zemlje, kao što su učinili drugi muslimanski vođe", rekao je vođa Al Qaide.

Vjerodostojnost snimke nije potvrđena iz neovisnog izvora, ali je glas na snimci sličan Bin Ladenovu. 

Ova peta Bin Ladenova poruka ove godine objavljena je na islamističkoj internetskoj stranici, gdje poruke te mreže objavljuje njezin propagandni odjel Al Sahab.