Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bin Laden je živ i nalazi se u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa al Qaide Osama bin Laden koji je prošli tjedan proglašen mrtvim, još je živ i skriva se u Afganistanu, izjavio je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u razgovoru za "Times".


"To nije samo ideja", kazao je Musharraf. Prema pisanju "Timesa", pakistanski čelnik je izjavio da je uvjeren da se bin Laden skriva u pokrajini Kunar u istočnom dijelu Afganistana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

"Pokrajina Kunar graniči sa susjednom regijom Bajour. Znamo da postoji nekoliko uporišta boraca al Qaide u Bajouru. Tamo smo razmjestili dobre obavještajne službe", dodao je.

Musharraf je kazao da nema nikakve dokaze kojima bi mogao potvrditi informacije francuskih tajnih službi koje se pozivaju na saudijske izvore, a prema kojima je bin Laden preminuo od posljedica trbušnog tifusa početkom rujna u Pakistanu.

"Ne znam ništa o trbušnom tifusu od kojega je preminuo bin Laden. A dok nisam siguran neću ništa govoriti", istaknuo je Musharraf.

Kako je naglasio, "ako francuske obavještajne službe imaju
informacije trebale bi ih podijeliti sa svima". Ono što je sigurno,
dodao je, pakistanske obavještajne službe ne znaju ništa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene