Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa al Qaide Osama bin Laden koji je prošli tjedan proglašen mrtvim, još je živ i skriva se u Afganistanu, izjavio je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u razgovoru za "Times"."To nije samo ideja", kazao je Musharraf. Prema pisanju "Timesa", pakistanski čelnik je izjavio da je uvjeren da se bin Laden skriva u pokrajini Kunar u istočnom dijelu Afganistana.

Vezani članci Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe Slika nije dostupna Bin Laden Francuzima zbog vela prijeti odrubljivanjem glava

"Pokrajina Kunar graniči sa susjednom regijom Bajour. Znamo da postoji nekoliko uporišta boraca al Qaide u Bajouru. Tamo smo razmjestili dobre obavještajne službe", dodao je.

Musharraf je kazao da nema nikakve dokaze kojima bi mogao potvrditi informacije francuskih tajnih službi koje se pozivaju na saudijske izvore, a prema kojima je bin Laden preminuo od posljedica trbušnog tifusa početkom rujna u Pakistanu.

"Ne znam ništa o trbušnom tifusu od kojega je preminuo bin Laden. A dok nisam siguran neću ništa govoriti", istaknuo je Musharraf.

Kako je naglasio, "ako francuske obavještajne službe imaju
informacije trebale bi ih podijeliti sa svima". Ono što je sigurno,
dodao je, pakistanske obavještajne službe ne znaju ništa.